Trafiknet - internetterminálok bérbeadása, pályázatok, dohánytermék-kiskereskedők, koncessziós pályázatok

Trafikosként

mire van szükségem?

!

Termékek és
információk

Partner

regisztráció

"

Csatlakozzon
partnereinkhez

Külső dekoráció

A fiatalkorúak védelmét szolgáló tilalmakon túl, a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi a nemzeti dohánybolt kialakítására, a fogyasztók tájékoztatására, a panaszkezelésre és a gazdasági reklámtevékenységre vonatkozó előírások megtartását is.

További, a fogyasztóvédelmi hatóság hatáskörébe utalt rendelkezések:

Kötelező előírások önálló dohánybolt esetén

A törvényi szabályok értelmében a dohánybolt külső felületén mindössze a következőket lehet és kell jól láthatóan megjeleníteni:

- „Nemzeti Dohánybolt” felirat.

- Olyan kör alakú jelzés, melynek átmérője legalább 40 centiméter, és amelyen fehér alapon fekete nyomtatással megjelenítésre kerül a következő szám: „18”, azzal, hogy a kör alakú jelzés külső kerületén legalább egy 4 cm vastagságú külső, piros gyűrű látszik.

- A dohánybolt nyitva tartására és üzemeltetőjére vonatkozó, jogszabályban meghatározott adatok.

- A koncessziós szerződésben meghatározott, a dohányboltra utaló egységes jelzés.

- Jogszabály alapján dohányboltban forgalmazható termék(ek) forgalmazása esetén az ilyen termék(ek)re utaló felirat vagy ábra.

A dohánybolt külső felületén – a felirat és az egységes jelzés kivételével – semmilyen olyan kép, látvány vagy szöveg nem jeleníthető meg, amely dohánytermékre, dohányterméket kiegészítő termékre, illetve dohányzásra utal - ez a szabály az egyéb forgalmazható termékek tekintetében is előírás.

A törvényben említett koncessziós szerződés értelmében a „Nemzeti Dohánybolt” feliratot a vállalkozás köteles legalább a dohánybolt portáljának (bejáratának) a szélességével megegyező méretben a portál, bejárat fölött maradandó fa, fém, vagy műanyag, illetve ezek kombinációjából készült táblán biztonságosan elhelyezve megjeleníteni. Mindehhez képest a dohánybolt külső felületén kötelezően megjelenítendő feliratokat úgy kell elhelyezni, hogy ezen felirat(ok) a „Nemzeti Dohánybolt” feliratnál nagyobb helyet nem foglalhat(nak) el, azt nem takarhatja/-ák ki.

Az egyéb termékekre utaló felirat vagy ábra természetesen nem utalhat sem dohánytermékre, sem dohányterméket kiegészítő termékre, kivéve a Nemzeti Dohánybolt feliratot és az egységes jelzést. A dohánybolt kirakatában ugyanakkor sem lehet kiegészítő termékeket elhelyezni, mint pl. vízipipa, pipa, öngyújtó, cigarettatárca, stb.

Kik vagyunk?

Weboldalunkat azért hoztuk létre, hogy a trafikot üzemeltetőket, friss hírekkel, információkkal, lássuk el. Szeretnénk, ha a dolgos mindennapokban oldalunk segítene a dohányárú kiskereskedőknek, hogy eredményesebb és sikeresebbek legyenek.

Legyen partnerünk!

Hogy segítségére lehessünk, illetve hogy értesüljön a dohánykereskedelem friss híreiről, információiról nem kell mást tenni csak regisztrálni.

A regisztrációt itt is elvégezheti.

Kérdezzen, érdeklődjön! Kollégáink hamarosan jelentkeznek!